4.05.2012

Masal Kahramanlari Geldi - Kitap Gunu


BAK POSTACI GELIYOR, SELAM VERIYOR…
(Mr.Spaans, postman kiliginda karsimizda)


Yillar gecti bu sarkiyi soylemeyeli, o nedenle tamamini hatirlamiyorum. Bak postaci geliyor, selam veriyor, herkes ona bakiyor ,merak ediyor,…diye basliyordu. Birden bu sarkiyi bana hatirlatan okul mudurumuz Mr. Spaans’in postman kiliginda karsimiza cikmasi oldu.
(Ogretmenlerden bir kismi)

Mart ayinda okuldaki konumuz klasik masallardi. Tum ay boyunca masallarla ilgili bir suru calismalar yaptik, cogu oldukca yaratici ve ilhan vericiydi (baska bir yazimda detayli anlatacagimJ ) ve ay sonunda guzel bir hatirlatici ile konuyu bitirme karari aldik. Herkes ama herkes (ogrenciler, ogretmenler, veliler dahil) en favari masal kahramaninin kiliginda okula gelecek ve gun icinde kendisine ayrilan zamanda o masal ve kahramanla ilgili sunum yapacakti.


Kitap gunune sabah yapilan defile, yuruyus arasi bir calismayla basladik. Inanilmazdi. Herkes rengarenk ve heyecanli. Cocuklar birbirinden tatli ve mistik. Kendinizi Alice harikalar diyarinda hissediyorsunuz, hersey gerceklikten o kadar uzak ve o kadar ayni zamanda gercekki…

Canlandirmalar sirasindaki cocuklarin performansina baktiginizda cogunda profesyonel bir tiyatro sanatcisinin isine gosterdigi saygiyi gosterdigini goruyorsunuz. Onlarla birlikte karakterleri anliyor, daha iyi yasiyorsunuz.

Bugunu uzun sure herkesin hatirlayacagi kesin. Bir de tabiki herkes daha fazla kitap okuyup yeni karakterlerle tanisma pesine dusecek gibi, cok heyecanlilar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder