4.20.2012

ULUSLARARASI GUN SENLIKLERI

ULUSLARARASI GUN SENLIKLERI - INTERNATIONAL DAY


Bugun 23 Nisan, nese doluyor insan.

Rengarenk yoresel kiyafetlerle katildigimiz okul senligi bana aynen bizdeki 23 Nisan gosterilerini hatirlatti. Herkes rengarenk, herkesin yuzunde kocaman bir gulumseme ve mutluluk. Ana amac cocuklara kulturleri gostermek ve onlarin baris icinde yasayabilecekleri bir dunya oldugunu gostermek ve bunu yaparkende sosyal sorumluluk bilincini asilamak.

Uluslararasi Gun kutlamalari kapsaminda katildigimiz senlikte, okul bahcesi tam bir birlesmis milletler toplulugu halina gelmisti. Herkes yoresel kiyafetleri ile kulturunu tanitmaya ve daha fazla bagis toplamaya calisiyordu. Ben ve kizim da hayatimizda ilk defa giydigimiz yoresel kiyafetlerimizle oldukca dikkat cektik ve ilgi odagi olduk.

Kimler mi katildi senlige, tam rakami bilmesem de 40 dan fazla ulkenin standini gordum, tum dunyadan insanlar, cocuklar bir araya gelmislerdi. Benim gorsel olarak en begendiklerim arasina Koreliler, Misirlilar ve Kenyalilar var.

Herkes kendi ulkesinin standinda, ulkesiyle ilgili tanitimlar yapiyor, gosteriler yaparak ilgi cekmeye calisiyor ve yaptiklari yoresel seyleri satarak para topluyordu. Bu gunun bir baska guzel bir amaci daha vardi ki cok kucuk sembolik rakamlarla birseyler satarak para toplamak ve toplanan paralarla cocuklarla ilgili bir sosyal sorumluluk projesi gerceklestirmek. Bizim okulumuz kambocya da bir yetimhane ve okul yaptirmayi hedefliyordu. Sonucta bu tarz bir guzel amacta olunca resmen ulkeler kendi iclerinde yarisir duruma geldiler.

Biz yaptigimiz bazi yiyecekleri ve turk kahvelerini 1-2tl gibi bir rakama satmaya calistik. Solen bitmeden biz tum malzemelerimizi satmis ve kendimizce surece katki saglamistikJ. Bir ara solen alaninda elimde mis gibi kokan turk kahvesi esliginde dolasip insanlara brosurler dagitarak standimiza davet ettigimi, bir ara caldigimiz turk muzikleri esliginde danslar ettigimi, bir ara pazardaki saticilarin bagirdigi gibi ortaya ‘Turkiye’ye hosgeldiniz’ gibi bagirdigimi hatirliyorum. Cok dikkat cektik, bircok fotoya konu mankeni olduk.

Baska neler yapildi derseniz okul calisanlari da kendilerince dikkat cekmek ve eglendirici aktiviteler yaparak para toplama cabasindaydi. Mudurumuz yine basrolde, su dolu bir havuzun uzerindeki stantta durmus, kendisini dusurecek islak sungerleri atacak kisileri bekliyordu. Islak sungerle muduru dusurmeye calisan ogretmenler, ogrenciler, veliler, kuyruk olusturmuslardi, mudur dahil herkes cok egleniyordu.

Gun sonunda artik herkes farkliliklarin farkindaydi ve bu farkliliklarla birlikte yasamis olmaktan dolayi mutluydular. Ve gelen haberle birlikte cok daha fazla sevindik. Hedeflenen paranin ustune cikmis ve ek projelerde kullanilacak kadar para toplamistik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder